Adott felületen kétszer annyi fertőző, betegséget okozó baktérium található a gyermekülésekben, mint a mellékhelyiségben. Ez lett az eredménye annak a vizsgálatnak, amelyet a Continental Tyres megbízásából a Birminghami Egyetem kutatói folytattak le 20 háztartás és azok autóinak vizsgálatával.

A kutatók tamponnal mintát vettek 20, autóban napi használatban lévő gyermekülésről, majd a mintavételezést megismételték a családok otthonában is. A baktériumkultúrák vizsgálata után megállapították, hogy amíg a mellékhelyiségekben négyzetcentiméterenként átlagosan 50, a gyermekülések felületén átlagosan 100, fertőző baktérium található, köztük olyanok, mint az E.Coli és a szalmonella. A Birminghami Egyetem kutatóinak munkája mellett a Continental mintegy 2000 brit autós megkérdezésével közvélemény-kutatást végzett, amelyből kiderült, hogy bizony az emberek gyakrabban takarítják otthonaikat, mint autóikat. A megkérdezettek 60 százaléka nem is gondol arra, mennyire fertőző tud lenni autójának belseje, és 20 százalékuk csak évente egyszer – jellemzően a kötelező szervizlátogatás előtt – takarítja kocsiját. Ez egyébként azért is meglepő, mert a megkérdezettek 37 százaléka válaszolt úgy, hogy nem randizna olyan emberrel, akinek koszos autója van.

A brit autókban heverő szemét TOP10:

1. Törött jégkaparó 2. Zsebkendő-doboz 3.Zseblámpa (jó és rossz egyaránt) 4. Térkép 5. Takaró 6. Szerszámkészlet 7. Szarvasbőr kendő 8. Csokipapír 9. Régi, lejárt térkép 10. Régi telefontöltő

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!