Kétség nem férhet hozzá, hogy a képeken látható Dongfeng luxusautó a legjobb a világon, hiszen a neve is csak annyi, hogy Number 1, azaz első. És olyan nagyot nem is tévednek a kínaiak, hiszen kitűnő alapot találtak a kocsinak, az Európában már nyugdíjazott Citroën C6-ost rejtik a lemezek.

Ehhez akkor jutott hozzá a Dongfeng, amikor megvásárolta a PSA konszern jelentős tulajdoni hányadát. Persze nem változtatás nélkül veszik át a technikát, még 2016-ig csiszolnak rajta egy keveset, csak akkor kerül majd sorozatgyártásba az autó. A hidropneumatikus felfüggesztést átveszik, de per pillanat még nem nyilatkoztak arról, milyen motor hajtja majd az 5091 mm hosszú szedánt.

Dízel ugye nem jön számításba, a 211 lóerős, 2,9 literes V6-os már nem számít korszerűnek Kínában, ahol most a turbómotorok a menők, az 1,6 literes 200 lóerős négyhengeres meg kicsi egy ekkora autóba, aminek az Audi 6L és a Hongqi H7 lesz az ellenfele. A Number 1 piacra dobásáig tehát még kell találni egy megfelelő erőforrást, ami méltó a nagyjából tízmillió forintnak megfelelő 275 000 jüanos megcélzott indulóárhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!