Az első kazah luxusautó megépítését tűzte ki célul a Qoshcar nevű startup, alapvetően villanyautóban gondolkodnak, de terveznek plug-in hibrid változatot is azon régiók számára, ahol a töltő-infrastruktúra még nem elég fejlett. A 6 fős startup alapítója és vezetője egy 37 éves autókereskedő, 3 orosz autóipari szakember is van a fedélzeten, akik korábban nyugati cégeknél és a NAMI autóipari kutatóintézetben is dolgoztak.

A GT Vision 1 néven megmutatott tervek alapján akarják megépíteni a prototípust, egyelőre az ehhez szükséges 2 millió dolláros tőkét gyűjtik, és egyelőre még nyitott minden: lehet, hogy saját műszaki alapot fejlesztenek, lehet, hogy meglévő alapon valósítják meg a kocsit autóipari partner segítségével. Az biztos, hogy a 100 000 dolláros áron kínált autó gyártását mindenképpen Kazahsztánban akarják megvalósítani, a gyárhoz szükséges tőkét is elő kell még teremteni.

Rendhagyó karosszériában gondolkodnak, a limuzin/kombi/szabadidő-autó/kabrió változatok között nagyjából 1 napos szereléssel lehet váltani, azaz a tulajdonos aktuális igényeinek megfelelő karosszériát tudnak neki biztosítani majd a márkaszervizekben. A belső tér annyiból rendhagyó, hogy a vezető egyedül ül elöl, jobb oldalon a hátsó utasok beszállását megkönnyítő hatalmas tér található. Az utastér kialakításánál a hagyományos kazah jurtákat vették alapul.