Hollandiában a kormányzat komolyan gondolja a környezetbarát, hibrid, konnektorról tölthető hibrid és elektromos autók támogatását, a jelentős támogatások miatt ezek az autók lényegében nem drágábbak egy hagyományos autónál, és hosszú távon a kedvező adózás miatt kifejezetten előnyös a használatuk.

Azonban az Arval flottakezelő felmérése szerint az autóvezetők egyszerűen lusták ahhoz, hogy kihasználják a konnektorról tölthető elektromos autók által nyújtott előnyöket, és nem keresnek állandóan konnektort, otthon se dugják a fali aljzatba a kábelt. Egyszerűen benzinnel használják a kocsit, nem csoda, hogy átlagosan a gyári szabványos fogyasztásnál 80 százalékkal magasabb fogyasztással haladnak az autók. Az egyik, flottában lévő Opel Ampera esetén 7,8 l/100 km-es fogyasztást hozott össze egy használó. De azért pozitív példa is van, az egyik ügyfél 0,4 l/100 km-es benzinfogyasztással üzemelteti konnektorról tölthető hibridjét. Úgy tűnik, hiába a modern technika, ha az emberek egyszerűen lusták azt használni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!