Az előző keresztmotoros Mercedes-generáció bemutatása is egy lepel alatt rejtőző autóval kezdődött, most pedig rögtön egy új karosszériaváltozatot mutatnak: a lépcsős hátú A-osztályt. Nekem a sindelfingeni formatervező-központ látogatása során volt alkalmam megtekinteni élőben is ezt az alkotást – az Autó-Motor 2017/3-as számában olvashatják majd a beszámolót –, és amit láttam a lesötétített szobában, vörös és kék fénnyel megvilágított autóból, az alapján sok jóra számíthatunk.
Studie Aesthetics A // Aesthetics A study
A hűtőrács nem csak azt a Panamericana-stílusú, függőleges pálcákkal ellátott betétet kapja, ami az AMG GT legújabb frissítése óta ott alapfelszerelés, de annak a formáját is megörökli: felül keskenyebb, alul szélesebb. Egyébként abból kiindulva, hogy a lepel alatt az egyszerű, lépcsős hátú A-osztály rejtőzik, kíváncsian várjuk, hogy milyen nagy dobással készülnek a következő CLA-nál? Talán az lesz a pláne, hogy visszatérnek a kétajtós karosszériához? Alig másfél-két éven belül minden kiderül.

Studie Aesthetics A // Aesthetics A study

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!