Immár második éve, hogy a Környezetvédelmi Közlekedési Egyesület Angliában kiadott 2008-s Személygépjármű Vásárlási Kalauzában a Jaguár XJ 2.7 Dízel modellje kapta az Anglia legzöldebb luxusautója díjat. Ez a díj tükrözi a Jaguár elhivatottságát és a fejlesztésben elért eredményeket, miszerint a modellbe épített „piacvezető motorblokk” és az alumínium alváz alkalmazásával jelentősen csökkent a CO2 kibocsátás valamint az átlagfogyasztás, amelynek előnyeit a vevők élvezhetik.

A Környezetvédelmi Közlekedési Egyesület 1300 különböző – Angliában megvásárolható – modellt vizsgált meg teljesítmény, környezetszennyezés, fogyasztás valamint zajkibocsátás tekintetében. Az eredmények alapján elkészült egy kalauz, amely segíti a „legzöldebb személygépjárműre” pályázó vásárlók választását.

A díj a legutóbbi – a számos egyéb elismerés mellett – amelyeket a Jaguár zászlóshajójának ítéltek, elsősorban meggyőző üzemanyag fogyasztásának köszönhető, mivel egy teli tankkal nem kevesebb, mint 1000,20 mérföldet (1610 kilométert) tett meg, ez 53,5 mérföld / gallon (5,34 liter / 100 km) átlagfogyasztást jelent, ami mellesleg mindössze 139g / km CO2 kibocsátással párosul.

2003-as debütálása óta az XJ paletta bővült a hosszú tengelytávú modellel, a speciális XJR portfólióval (típussal), az XJ felfegyverzett (páncélozott) típussal, valamint legutoljára az XJ 08 modellel, amely új külső kialakítással és jelentősen fejlesztett belsővel gurult ki a gyárból.