Nem nagyon ünnepel a NEVS konzorcium, legördült ugyan a trollhattani gyár szerelőszalagjáról az első autó, egy Saab 9-3-as, de ez mindössze annyit jelent, hogy a gyár működőképes, továbbra se tudnak időpontot mondani arra, mikor indulhat újra a sorozatgyártás.

Az a helyzet, hogy mintegy 500 szerződést kell megkötni a beszállítókkal és alvállalkozókkal a termelés beindításához, és még több tucat esetben folyik a tárgyalás. A legutolsó autókhoz képest annyi változást eszközölnek, hogy az idő közben már nem elérhető alkatrészek helyett másokat használnak, de nagy vonalakban megegyezik az új Saab 9-3-as azzal, ami utoljára készült az üzemben.

Még az idén meg akarják kezdeni a sorozatgyártást a belső égésű motorral szerelt autókkal, jövőre pedig már az akkumulátoros-elektromos autót is piacra akarják dobni. E mellett pedig gőzerővel dolgoznak a következő generációs autón, hogy minél előbb befejeződjön annak a fejlesztése, és hogy tényleg versenyképes termékkel tudjanak a kereskedők-vásárlók rendelkezésére állni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!