A nemrég az európai Év Autójának megválasztott Nissan Leaf-fel kapcsolatban sok minden beugrik az embernek, de a sportosság forgalma biztosan nincs közöttük. Egyelőre azon izzadnak a gyártók, hogy növeljék a hatótávolságot, úgyhogy nem foglalkoznak azzal, hogyan tudnák javítani a menetteljesítményeket.

Optikai tuning a díjnyertes elektromos autónak Optikai tuning a díjnyertes elektromos autónak

Ennek megfelelően a Tokiói autószalonon bemutatandó Nissan Leaf Aero Style Concept esetén csak optikai változásokra szorítkozik a tuning. A karosszéria-módosító készlet kiemeli az autó meglévő vonalait, és közelebb viszi az aszfalthoz – de csak optikailag. Már a sportos elektromos autókat vetíti előre az alkotás, de azt egyelőre még csak megjósolni se merik, mikor lesz a külsőhöz méltó a teljesítmény.

Kereskedői extrákkal csinosították ki a Juke-ot Kereskedői extrákkal csinosították ki a Juke-ot

A Juke esetén már nem légből kapott tanulmányt kreáltak, a Sporty Package nem más, mint a kereskedő által be/felszerelt extrák összessége. Krómozott kiegészítők és 17 colos felnik teszik még különlegesebbé az egyébként se hétköznapi autó megjelenését.

Új megjelenést adtak a Micrának Új megjelenést adtak a Micrának

A Nissan Micra esetén ennél azért többet tettek. A March (Japánban így hívják a Micrát) Bolero nevű speciális szériája hatalmas méretű hűtőrácsot kap, utasterében pedig erőteljes vízszintes mintával rendelkező kárpit teszi egyedivé a hangulatot. Arról nincs hír, hogy ez eljut-e Európába, de abból kiindulva, hogy csak egy új lökhárítóra van szükség hozzá, biztosan lesz egy-két megszállott, aki hozat ilyet magának.