Hamarosan megalapításának hatvanadik évfordulóját ünnepli az Egyesült Államok Légierőjének Thunderbirds nevű osztaga, amely sugárhajtású gépekkel hajt végre különleges mutatványokat. Ebből az alkalomból a legújabb, hazafias témájú Mustangot nekik ajánlják.

A 2014-es modellév legelső alvázszámával rendelkező Ford Mustang GT kupét építették át. A TS Designs nevű tuningcég karosszéria-készletével kezdődött az átalakítás, a fényezés az F-16 Falcon vadászgépeket idézi, a kerékjáratokat 22 colos Forgiato felnik töltik meg.

Bent módosították a navigáció és a műszeregység grafikáját, eltüntették a hátsó ülést, az elsőket pedig Thunderbirds logós Recarókkal helyettesítették. Olyan apróságokra is odafigyeltek, hogy a kiszálláskor világító fény repülőgép-sziluettet rajzol a talajra. A V8-as erőforrást kompresszorral látták el, a felfüggesztés Ford Racing alkatrészekkel tették sportosabbá, és Brembo fékeket használnak. Augusztus elsején, az EAA AirVenture rendezvényen árverezik majd el az autót, a bevétel ezúttal is az EAA Young Eagles elnevezésű programjának javára megy majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!