Rögtön kétféle változatban is piacra dobja a Shelby American nevű cég legújabb Mustang-átépítését, a Shelby 1000 utcai változata 950 lóerős, az S/C versenyautó több mint 1100 lóerős. A New Yorki Autószalonon leplezik le a cég legújabb alkotását, a standon kint lesz a legelső Shelby Cobra is – utalva a cég 50 éves tevékenységére.

Az autónak az új Ford Mustang Shelby GT500 az alapja, azonban alaposan belepiszkálnak az 5,4 literes, kompresszoros V8-asba. Megdolgozzák a hengerfejeket, megnövelik a hűtőrendszer teljesítményét, nagyobb feltöltőt szerelnek a blokkra, és nem hiányozhat a sportkipufogó sem. A széria váltó bírja a megnövekedett terhelést, de a hátsó hidat már erősebb darabra cserélik. Magától értetődően a fékeket is fejlesztik.

Az átépítés költsége 149 995 dollár, ehhez még hozzájön egy gyári új Ford Mustang Shelby GT500 vételára, a teljes autó valahol kétszázezer dollár fölött áll meg. Azt nem árulták el, hány darabos lesz a limitált széria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!