Még 2010-ben indult egy per a General Motors venezuelai képviselete ellen, két márkakereskedő azzal nem értett egyet, hogy a szerződésük értelmében havi 10 ezer autót kellett volna értékesíteniük. Nem ért véget ez az eljárás, de a hatóságok most lefoglalták a GM Venezolana egykori autógyárát (két éve már csak alkatrészeket gyártottak a nyersanyag- és a valutahiány miatt). Az autógyártó szerint törvénytelen volt ez a lépés, ráadásul a cég tulajdonában lévő autókat is elvitték. Most, hogy már nincs meg a gyára, a GM Venezolana szöveges üzenetben értesítette (a céges e-mailt már a hétvégén lekapcsolták) a 2678 munkását arról, hogy el vannak bocsájtva, és hogy bankszámlájukra utalják át a végkielégítésüket.

A GMV korábbi vezetői egyébként távoztak az országból, a munkaügyi miniszter, Francisco Torrealba azt szeretné elérni, ha visszatérne a GMV vezetője az országba, hogy tárgyalhassanak az ügyről, de ez valószínűleg nem fog megtörténni. A Ford még 2015-ben, 800 millió USD leírásával zárta be venezuelai érdekeltségét, a GM egészen mostanáig tartott ki az 1948-ban alapított üzem mellett annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt két éve leálltak az autógyártással.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!