Egy mindössze 500 kilométert futott Nissan Qashqai+2 tesztautót próbált épp Kari Alentola, a finn Yle TV operatőre, a helsinki parlament előtt egy közlekedési lámpánál állva épp a vezetőülés próbálta meg előrébb húzni, a kormányba kapaszkodott, ami a kezébe maradt.

Mindössze néhány elektromos kábel – kürt és a kormány-nyomógombok tartozékai – tartották csak a helyén a kormánykereket. Mivel igen népszerű típusról van szó, a Nissan komolyan kezeli a problémát, Angliából egy mérnököt repültek be, aki szétszerelte az autót, és annak néhány alkatrészével a táskájával visszatért a gyárba. Egyelőre ennek az esetnek a kivizsgálása a legfontosabb a Nissan számára, amelyet a lehető leggyorsabban szeretnének megoldani. Egyelőre azt tartják valószínűnek a mérnökök, hogy valamilyen szerelés miatt levették a kormánykereket a kérdéses autónál, amelyet aztán rosszul raktak vissza. Egyelőre még nincs hivatalos eredménye a vizsgálatnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!