Korábban, 2011-ben már tanulmányozta a Leaf elektromos autójának Nismo csomagos változatát a Nissan, de az eltelt két év alatt sutba dobták a terveket, és teljesen új karosszériakészletet fejlesztettek az utcai autónak.

Nincsenek matricák, a felnik is vadak ugyan, de közel sem olyan látványosak, mint két évvel ezelőtt. Megtartották az alsó, kék borítást, de már nem olyan nagy a küszöbtoldat, igaz, elöl sokkal látványosabb lett a lökhárító alsó élének kialakítása. Hátul az alul középen elhelyezett LED-es ködzárófény érdemel említést, no meg a nagy tetőspoiler. Pénztárcától függően üvegszálas vagy szénszálerősítésű műanyagból is elkészítik az optikai csomagot.

A Nissan Leaf esetén a hardveres változtatást két dolog jelenti, a hasmagasságot 30 mm-rel csökkentp és a menettulajdonságokat javító sportfutómű, illetve a Sport Resetting névre hallgató új vezérlőegység. Utóbbiról csak annyit mondanak, hogy sokkal sportosabbá teszi a vezetési élményt, és nem mellékesen a hatótávolságot is megnövelni, de pontos számokat nem közölnek. Most még csak Japánban lehet megrendelni a Nismo kiegészítőket a Leaf-hez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!