Egyelőre még csak a 15 darab előszériás autóval készült el a nemrég Xiaoping Motors néven alapított, most éppen Xpeng néven futó társaság, amely jövőre szeretné megkezdeni az Indenty X típus sorozatgyártását. A mostani autókat addig még alaposan letesztelik, majd ezeket értékesítik – a reményeik szerint gyűjtők veszik majd meg ezeket.

A 4470 mm hosszú, 1818 mm széles és 1600 mm magas kompakt szabadidő-autó tengelytávolsága 2600 mm, a Samsung által szállított akkumulátor a padló alatt kap helyet. Alapesetben az első kerekeket hajtja egy 190 lóerős villanymotor, ez a változat 7,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, az összkerekes (két hajtómotoros) változat rendszerteljesítményét nem közölték, csak azt, hogy annak 5,8 másodpercre van szüksége a 100-as sprinthez.

Egy feltöltéssel 300 km-es reális hatótávolságot ígérnek, amelyet a Lexus-karosszériába épített prototípusokkal megtett félmillió km-es tesztüzemre alapoznak. Eddig 100 millió dollárt költöttek el az Xpeng Identy X fejlesztésére és az új, első ütemben évi 50 000 autós kapacitású gyár felépítésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!