Negyven évvel ezelőtt dobta piacra az Audi a quattro modelljét, amiről most a TT sorozat csúcsmodelljéből épített látványos limitált szériás modellel emlékeznek meg Németországban. Stílszerűen 40 példányt készítenek az Audi TT RS 40 years of quattro névre hallgató autóból, amely az Aero kit mellett még retró-grafikát is kap.

Természetes, hogy a soros öthengeres turbómotort használó modellből készítik el azt az autót, amivel a márka legendás raliautójára emlékeznek – nem nyúlnak a 400 lóerő teljesítményű, 480 Nm nyomatékú erőforráshoz, de minek is, hiszen így is 3,7 másodperc alatt megvan a 0-100 km/óra gyorsulás, a száguldásnak meg az elektronika szab határt 250 km/óránál.

A limitált szériás modell Alpine fehér fényezést kap, a matricák arra az Audi Sport quattro S1-esre utalnak, amelyikkel Walter Röhrl 1987-ben megnyerte a Pikes Peak-i hegyi felfutót. A motorháztetőre karbon szellőzőnyílás kerül, és az egyébként tartozékként választható, karbon légterelőket tartalmazó Aero kit is ott van a karosszérián. Az utastérben felár ellenében a hátsó ülés helyére karbon merevítőt is lehet kérni – ez 16 kg-ot spórol – és intenzívebbé teszi a hangélményt is. Alcantara és bőr kárpitot, illetve egyedi festésű betéteket használnak az Audi TT RS 40 years of quattro limitált széria utasterében.