Kedden a hajnali órákban figyeltek fel az egyenruhások Tatabánya belterületén az Opel Omega típusú személygépkocsira és vezetőjére. A járőrök ellenőrizni akarták a férfit, ő azonban az egyenruhások láttán gyorsított és nagy sebességgel Vértesszőlős irányába hajtott. Cz. Miklós menekülés közben számos közlekedési szabályt megszegett, a település belterületén ráadásul nekiütközött egy forgalomirányító berendezésnek. A száguldozó sofőrt ez sem állította meg. Felhajtott a kerékpárútra, majd visszatért az úttestre, de ekkor már a gépjármű jobboldali kerekei lángokban álltak.

A férfi végül egy buszöbölben állt meg, az égő autóból pedig a járőrök húzták ki. A 25 éves Cz. Miklóst előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholszonda és kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Cz. Miklós ellen – szabadlábon hagyása mellett – járművezetés ittas vagy bódult állapotban és kábítószerrel visszaélés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – írta a kemma.hu.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!