Fotó: Molnár Péter

Több száz különleges jármű és több ezer látogató – röviden így összegezhetnénk az idei Debrecen Drive-ot, a rendezvényt, melynek köszönhetően május 26. és 28. között minden a járművekről szólt a Nagyerdőn. A legújabb autóktól az oldtimerekig, a sportautóktól a csúcsragadozókig mindenféle két- és négykerekű bemutatkozhatott. Emellett szakmai előadások, látványos bemutatók és koncertek színesítették a rendezvényt.

A hétvégi tapasztalatokról Miklósvölgyi Pétert, a rendező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét kérdeztük hétfőn. Elmondta, több mint 30 ezer látogató fordult meg a 2023-as Debrecen Drive-on, idén mintegy ezerrel írták felül a tavalyi számokat. Még úgy is, hogy tudták, nem a legideálisabb választás a pünkösdi hétvége, hiszen ilyenkor sok család elutazik, viszont a gyermeknaphoz ragaszkodva mégis emellett voksoltak.

Az eső váratlanul és pont rosszkor jött
A háromnapos programsorozat péntek este, a Night Drive-val vette kezdetét, már itt száguldással és gumifüstöléssel adták meg az alaphangot a hétvégi lóerőfiesztának a műsorokban részt vevők. A péntek csodásan alakult annak ellenére, hogy volt egy pillanat, amikor minden borulni látszott.

– A péntek esti Night Drive-on az eső eléggé meglepett minket. Az előrejelzések szerint arra a napra nulla százalék esőt jósoltak, ehhez képest a legrosszabbkor, a show órájában esett le egy jelentősebb mennyiségű csapadék. Éppen ezért a show-t nem sikerült úgy bemutatni, ahogy szerettük volna. A motorosok végül az utolsó pillanatban bevállalták az ugrásokat – osztotta meg Miklósvölgyi Péter, hozzátéve: látva a közönség arcát, elégedetlenségről nem beszélhetünk.


Annak is érdekes, aki nem szakértő
A rendezvény két fő napja, a szombat és a vasárnap már nem tartogatott efféle meglepetéseket. A nyárias időjárás kedvet hozott a kikapcsolódni vágyóknak, családok, fiatalok és idősek egyaránt felkeresték a rendezvényt. A cél pedig éppen ez volt, ahogy Miklósvölgyi Péter is mondta: a Debrecen Drive-val olyanokat is szeretnének megszólítani, akik egyébként nem az autófanatikusok táborát erősítik.

– Jó volt látni, hogy az emberek jól érzik magukat. Mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot, tartalmasan szórakozott, kellemes időt tölthettek itt együtt a családok. Szervezési oldalról is azt éreztük, rendben voltak a körülmények; a kiállítók, a cégek és a partnerek is elégedettek voltak – összegezte.

A rendezvény harmadik alkalommal mutatkozott be Debrecenben, és most is sok tapasztalattal szolgált a szervezőknek – ők pedig jövőre ugyanígy, gyermeknap idején várják mindazokat, akikben megmozdít valamit a feldübörgő lóerő hangja.