Gyökeresen át akarja alakítani személyautó-üzletágát a Tata Motors, ennek érdekében egy teljesen új moduláris építőkészletet fejlesztenek a hétköznapi autók számára. Ennek a piacra dobásáig még van pár évünk, de a 45X (ejtsd négy-öt-iksz) nevű tanulmány mutatja, hogy a jelenleginél sokkal sportosabb formát képzelnek.

Presenting the 45X and H5X by TATA Motors

The paradigm of futuristic design and the embodiment of legacy and performance come together to conjure up a grand spectacle. Presenting the 45X and H5X by TATA Motors. Now on display at #AutoExpo2018 #FromTheFuture #BornOfPedigree

Közzétette: Tata Motors – 2018. február 7.

Ennél sokkal közelebb van a megvalósításhoz a H5X elnevezésű szabadidő-autó, hiszen az egy meglévő, a Land Rover és a Range Rover által is használt keresztmotoros padlólemezre épül. A hírek szerint öt- és hétszemélyes karosszériával is megvásárolható lesz 2019-ben ennek a szériaváltozata. Jelentős eltérés az európai termékekhez képest, hogy az olcsóság miatt a Fiat 2,0 literes turbódízele (140 vagy 170 LE) kerül a motortérbe.

Az Impact Design 2.0 névre hallgató új formavilág látványosan domboruló lemezeket, kettéosztott fényszórókat tartalmaz, a 22 colos felniktől nem kell félteni a szériaváltozatot. Az utastérben érintőképernyők uralnak mindent, a legmodernebb kommunikációs szolgáltatásokat is tudja a tanulmány, ezek várhatóan csak felár ellenében kerülnek bele a végleges változatba.

video

A perfect duet of class leading performance & the stunning IMPACT 2.0 design, #H5X by #tatamotors. Now debuting at #AutoExpo2018 .

Közzétette: Tata Motors – 2018. február 7.