A Honda Concept C láttán azzal nyugtatta az embereket a Honda, hogy a feltűnő tanulmány megjelenését még finomítja a sorozatgyártásig. Ezt a lépést azonban kihagyták, és lényegében változatlan formában kapják a kínai vásárlók az autót Honda Crider néven.

A Civic padlójára épülő autó valódi méretének megsaccolását nehezítik a túlméretezett elemek, úgymint krómozott hűtőrács, első- és hátsó lámpák. Segítünk: a lépcsős hátú kompakt hossza 4,65 méter, a szélesség 1,75 méter, a magasság 1,505 méter. Az utasteret még titkolják, de nem lennénk meglepődve, ha itt is űrautós műszerfalat találnánk.

Még csak az 1,8 literes, 140 lóerős benzinmotort mondják a Honda Crider erőforrásának (5 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval), a hírek szerint egy 2,0 literes négyhengeres is választható lesz majd a Guangqi Honda által gyártott autóhoz. Szerencsére nem tervezik a típus Kínán kívüli forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!