Kívülről nem feltétlenül észlelhető a Renault Trafic frissítése, hiszen a teljesen LED-es fényszóró a feláras extrák között található, egyébként pedig minden maradt a régi. A műszerfalon több a selymes fényű króm, egyébként pedig fekete lett az alapszín. Tartósabb kárpitokat húznak az ülésekre, átalakult a váltókar.

Az 1,6 literes dízel búcsúzik, minden modellben az egy turbós 2,0 literes dCi dolgozik, amivel a 120-170 lóerős teljesítményskálát fedik le, a legerősebb modell maximális nyomatéka 380 Nm. A 145 lóerős változatnál 0,6 literrel mérséklődött a szabványos fogyasztás, ennél és a 170 lóerős csúcsszinten rendelhető a hatfokozatú, duplakuplungos váltó.

A gyári vonóhorog rendelésekor a menetstabilizáló utánfutó-stabilizálási funkcióval is rendelkezik, a feláras polipropilén raktérburkolat strapabíró és könnyen takarítható, LED-es világítás javítja a láthatóságot. Az alap rádióhoz is járó fedélzeti mikrofon (kihangosítás) jobb hangminőséget biztosít, a jobb oldali külső tükör immár hajlított lapot kap, így küzdenek a holttér ellen.