A “stílusos és kivételesen tehetséges” 1.6HDi dízellel és elektronikus váltóval szerelt Grand C4 Picasso, egyedülállóan praktikus megoldásaival, bőkezű térkínálatával, körpanorámás kilátásával és számtalan innovatív ötletével lehengerelte a What Car? Szerkesztőségét. 

Steve Fowler, főszerkesztő így kommentálta az elismerést: “A Citroën számos eredeti és elegáns megoldást vonultatott fel, hogy rátaláljon az ideális családi autóra, és a végeredmény rendkívül meggyőzőre sikerült. Imádtuk a légiességét, és csak dicsérni tudjuk a tárolóhelyek és a könnyed átalakíthatóság ötletességét. Ugyancsak lelkes híveivé váltunk kényelmes futásának és a simajárású, takarékos dízelmotorjának. Ami a kormány mögé helyezett sebváltókart illeti, szerintünk telitalálat.”  

A legjobb egyterű sokak által irigyelt címéért olyan riválist is le kellett győzni, mint a Ford S-Max, de a Grand C4 Picasso új referenciát teremtett kategóriája egyre élesedő versenyében. A What Car? díj a harmadik elismerés, amelyet az új modell az elmúlt nem egész három hónapban az Egyesült Királyságban szerzett, a Top Gear magazin “Az év családi autója” cím és a 4X4 & MPV Driver által átadott “Az év egyterűje” díj mellé.