Egy kicsit más irányból közelíti meg az önmagától parkolni képes autó kérdést a Honda, mint a vetélytársak. A japánok ugyanis nem pakolják tele mindenféle szenzorral az autót, hanem a kérdéses parkolót figyelő kamerák képét elemezve irányítják a járművet a szabad helyre.

Elsősorban a parkolószolgáltatást nyújtó helyeknél lehet alternatíva a Honda megoldása, ahol egy adott területen belül kell elhelyezni az autót, de például bevásárlóközpontoknál is működőképes lehet a rendszer. Az autó a tolatókamerájának a képét is figyeli a külső irányítórendszer, amely bármely veszély esetén megállítja az egyébként is lassan haladó járművet, és biztonságosan leparkolja azt. Egyszerre több autó mozgását is képes követni már a prototípus is, amellyel egy időben ki- és beállást is tud vezérelni. A Honda becslése szerint 2020 körül indulhat a megoldás terjedése, akkorra már lényegében minden új autóban benne lesz az a technika, amelyet a külső vezérlőegységgel lehet irányítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!