Hamarosan racionalizálja kínálatát a Suzuki, a japánok ugyanis úgy gondolják, túlságosan sok minijük van a piacon. Az egyszerűsítés kedvéért egy autó lesz az utóda a Splash és az Alto modellsorozatoknak, amelynek a sorozatgyártása 2014-ben indul majd Thaiföldön.

A kezdetben Regina, újabban G70 néven futó tanulmány szériaváltozatáról beszélünk jelen esetben, amiről azt mondják: olyan tágas lesz, mint a Splash, és olyan takarékos, mint az Alto. Ami azt is jelenti, hogy komoly változásra számíthatunk a tanulmányhoz képest, amely egyértelműen Alto méretű volt, és különleges technikát – 800 köbcentis, kompresszoros motort – kapott. Ha nem is a Frankfurti Autószalonon, de Genfben már nagy eséllyel egy tanulmány erejéig pontosabbat képet kaphatunk majd az új miniről.

Az első generációs SX4-es napjai is meg vannak számlálva, azt 2014 végéig gyártják majd Esztergomban, párhauzamosan az S-Cross SX4-essel. Nem sokkal ezt követően, 2015 márciusában indul majd az utód sorozatgyártása, amely egy kis méretű szabadidő-autó lesz, a jelenleginél sokkal dinamikusabb megjelenéssel – a nagyobb, konzervatív vásárlóknak szánt modell mellett fiatalosabb lehet az új kisautó. Az XA Alpha tanulmány szériaváltozatáról van szó, amelyet arra az új padlóra építenek fel, mint az S-Cross SX4-est, onnan származik majd a feláras All-Grip összkerékhajtás is. A Jimny meg eltűnik majd az európai kínálatból – addig, amíg be nem mutatkozik az utód.

Még az idén felfrissítik a Swiftet is, amelynél a minimális változások melett az lesz a nagy újdonság, hogy immár ötajtós karosszériával is elérhető lesz a Swift Sport.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!