Már évek óta pletykálnak arról, hogy középmotorra vált a Chevrolet Corvette, a GM azonban továbbra is kitart az előre szerelt V8-as mellett. Egy rajongó most megunta a várakozást, és elkészítette álmai autóját.

Kiindulási alapnak a sokak által legszebbnek tekintett 1963-as évjáratú kupét választott, amelynek műanyag karosszériáját szétdarabolták, és az újfajta térváznak megfelelően illesztették újra össze a darabokat.

Az arányok ugyan egy kicsit furcsák, és igazából még a jellegzetes kettéosztott hátsó szélvédőt is alaposan át kellett alakítani, de egész autó formájú lett a végeredmény. A reménybeli tulajdonosnak nem csak a formán kell túltennie magát, de nem árt, ha nagyon tud vezetni is.

Az ülések mögé egy aktuális Corvette V8-as motorját szerelték, amelyet megtámogattak még két turbófeltöltővel is. Az eredmény 1000 lóerős teljesítmény és 1240 Nm-es nyomaték, amellyel egyedi Mendeola váltó birkózik. Ideális körülmények között a 96 km/órás tempót kevesebb, mint 3 másodperc alatt éri el a középmotoros Corvette. Az autót a Barrett-Jackson cég április 5-én megrendezésre kerülő Palm Beach-i árverésén fogják értékesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!