Bad Säckingen rendőrei bevetésen voltak, amikor a Rajna folyó partján meglátták a gyanúsítottat, megálltak az autójukkal és a menekülő személy után eredtek. A sofőr azonban a nagy sietségben nem rögzítette a Volkswagen Passat kombit megfelelően, az pedig belegurult a Rajna folyóba. A kínos esetről nem szívesen nyilatkozott a német rendőrség, főleg, hogy a keresés eredménytelen maradt, pedig a búvárok mellett még helikoptert is bevetettek.

Nemrég, egészen pontosan két héttel ezelőtt egy hobbibúvár rátalált a kocsira, amelyet az erős sodrás mintegy 2,1 kilométerre vitt el. A 9,2 méteres mélységben csak azért sikerült megtalálnia a roncsot, mert aznap különösen jók voltak a látási viszonyok, másnap már ő is csak azért talált rá a kocsira, mert megjegyezte a helyet. Rögtön a rendőrautó megtalálása után bejelentést tett a német rendőrségen a svájci búvár – az adott szakaszon határfolyó a Rajna -, de a hatóság nem igazán foglalkozott az üggyel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy héten keresztül semmit se reagáltak, aztán amikor felvetették, hogy nem aggódnak amiatt, hogy a tankban lévő gázolaj kifolyik és beszennyezi a folyót (aminek a partján természetvédelmi terület van), a Bad Säckingen-i rendőrség képviselője komolyan azt nyilatkozta, hogy szakértőkkel konzultáltak, akik szerint a műanyag üzemanyag tartály nem fog kirohadni, ha mégis szivárogni kezdene az üzemanyag, akkor pedig a másodpercenként 1000 köbméteres vízhozamú folyóban nem okoz majd gondot az 50 liter gázolaj. Az ezt követő érhető felháborodás miatt végül mégis megszervezték a német rendőrök az autó kiemelését, a svájci hadsereg hajtotta végre a műveletet annak ellenére, hogy a német oldalon pihent a rendőrautó. Ennek oka prózai, az egység amúgy is pontonhíd-verési gyakorlaton vett részt, a katonáknak némi változatosságot jelentett a járőrautó roncsának kiemelése a folyóból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!