A rendőrség nagyon ritkán oszt meg felvételeket vagy fotókat embercsempészek trükkjeiről, épp azért, hogy ne adjanak tippeket másoknak. A mostani eset azonban olyan hihetetlen volt még számukra is, hogy erről úgy érezték, ki kell rakniuk az internetre néhány fotót.

A spanyol rendőrség közleménye szerint a marokkói határon állítottak félre egymás után három autót, amely gyanús volt. Szinte azonnal kiderült, mindhárom kocsiban marokkói embercsempészek utaztak, akik hazájukból akartak Spanyolországba vinni négy fiatalt.

A rendőrök állítása szerint mindegyik, a kocsiban elrejtett „utas” életveszélyben volt, és talán egyikük sem élte volna túl az utat, ha nem találnak rájuk.

Óriási szerencséjük volt, hogy a rendőrök rájuk találtak, ezt az utat ugyanis nem élték volna túl (Fotó: EPA)

Volt, akit a motortérbe, volt, akit a csomagtartó alá rejtettek, a legfurcsább azonban a negyedik csempészett ember helye volt, őt ugyanis a marokkói férfiak a kesztyűtartó mögé rejtették, ahonnan a rendőrök is alig tudták épségben kiszabadítani.

Óriási szerencséjük volt, hogy a rendőrök rájuk találtak, ezt az utat ugyanis nem élték volna túl (Fotó: EPA)

De még így sem ő járt a legrosszabbul, hanem egy 15 éves lány, aki az ülések alá volt rejtve, és akit az utolsó pillanatban szedtek ki a rendőrök, ugyanis az átvizsgálás során már majdnem megfulladt.