Ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Ford Mondeo/Fusion, de azzal ellentétben már V6-os motor is választható lesz majd a Lincoln MKZ következő generációjához, amelyet szintén Detroitban előlegeztek meg.

A forma itt is lendületes, de azért felfedezhetők rajta a Lincoln jellegzetességek, úgymint rengeteg króm, kettéosztott hűtőrács, vagy az autó teljes szélességét átfogó hátsó lámpa. A tengelytávolság 2850 mm, a lendületes tetőív meg négyajtós kupénak álcázza az MKZ-t.

Az utastérben az üvegtető teremt különleges hangulatot, az előválasztókart teljesen elhagyták, nyomógombok segítségével lehet vezérelni a hatfokozatú automatikus váltót. A tágas utastérben csak négy darab ülést helyeztek el, hogy még rövid ideig se kelljen szűkölködni az egyébként is tágas hátsó sorban. Azt nem árulták el, a tanulmányba milyen erőforrást építettek, a sorozatgyártású változat a 2,0 litere EcoBooston kívül a 3,5literes V6-os EcoBoost motorral és a kétféle hibriddel is elérhető lesz minden valószínűség szerint.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!