Amíg az Egyesült Államokban a Toyota Corolla egy fiataloknak szánt belépőautó, addig Európában sokkal érettebb korosztály vásárolja. Ennek megfelelően módosítottak a megjelenésen, a dinamikus stílus helyett igyekeztek elegánssá faragni a kompakt szedán megjelenését.

Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy az észak-amerikai modellel szemben itt már rendes hűtőrácsot is látunk, nem csak egy hatalmas alsó légbeömlőt. Más a fényszóró formája, amelynek belső sarkában ott találjuk a menetfényt is, hátul laposabbak a lámpák. Az oldalnézet nagyjából változatlan.

A Toyota Corolla európai változatának műszaki részleteit még nem közölték, de biztosra vehetjük, hogy az Aurisból ismert erőforrások közül lehet majd válogatni – de hibrid egyelőre nem lesz, Törökországban, ahol a Corollát gyártják, még nem készültek fel erre. 1,33-as és 1,6-os benzines, illetve 1,4 és 2,0 literes Toyota dízel alkotja majd a választékot eleinte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!