A Sixt Magyarország és az Auto Safety Kft együttműködést kötött a Mobileye balesetmegelőzési eszköz tesztelésére. Az együttműködés az elmúlt évben külföldön is megindult már, például Izraelben a Sixt aktívan részt vett a Mobileye projektben és folyamatosan dolgozik az értékes cél érdekében a közös munka elmélyítésén. A cél, hogy nemzetközi szinten minden Sixt ügyfél számára elérhető, hogy egy minimális díj ellenében Mobileye készülékkel ellátott gépkocsit bérelhessen.

Az Auto-Safety Hungary tulajdonosai több éves autóipari tapasztalattal rendelkeznek és elkötelezettek a Mobileye termék sikere iránt. A készüléket a szélvédő mögé lehet telepíteni, majd a következő segítséget nyújtja a sofőrnek: sávelhagyás figyelmeztetés, követési távolság ellenőrzés és figyelmeztetés, ráfutásos baleset figyelmeztetés, városi ráfutás figyelmeztetés (a dugóban történő koccanások elkerülésére), gyalogos-elütés figyelmeztetés. A Mobileye C2-270™ egy, a közlekedésbiztonságot javító megoldás az ütközés megelőzésére és következményeinek mérséklésére.

„A Sixt rent a car – Wallis Autókölcsönző Kft-nél nem csak a szolgáltatásunkban nyújtott magas minőségre és kedvező árakra fordítunk nagy hangsúlyt, hanem a bérlőink biztonsága is mindenekelőtt áll. Amennyiben ezért tehetünk is, akkor meg fogjuk ragadni a lehetőséget. Ezt a kiváló és motiváló célt szolgálja a Mobileye, ezért egy percig sem haboztunk, hogy a projekt mellé álljunk-e. Örömmel adjuk a Sixt brand nevét egy ilyen cél eléréséhez.” – nyilatkozta Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője. „A Sixt jóvoltából megkezdhettük a Mobileye tesztelését a nagy nyilvánosság előtt is. Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat, eredményeket” – fejtette ki dr. Hermán Róbert, az Auto Safety Kft. ügyvezetője. Ezen túl a Sixt saját használatra és bérlői tesztelésre is bevet néhány készüléket az elkövetkező hónapokban, mely tesztek eredményeképpen dönt a későbbiekben arról, hogy milyen részben és ütemezésben szereli fel rent a car flottáját a Mobileye készülékkel a bérlők biztonságos vezetési élményének biztosítsa érdekében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!