Miközben a világ leggazdagabb emberei tűkön ülve várják már a Volkswagen-éra második Bugattijának leleplezését, a gyár inkább a köznépnek kedveskedik egy virtuális autóval, amellyel a Gran Turismo szimulátorban lehet játszani. Az életnagyságú modelljét először a Frankfurti Autószalonon lehet megtekinteni.

Valóságos megjelenésű és – legalábbis a virtuális világban – valóságos mozgású versenyautót készítettek a Bugatti mérnökei, amelynél a hátsó légterelő vezérsíkja az 1936-os Type 57 Atlantic típusról származik, a fekete-kék fényezés pedig a Le Mans-ban 1937-ben és 1939-ben győztes Type 57 G Tank versenyautó színei. Ahhoz képest, hogy a többi autógyártó milyen eszement autókat készített a szimulátorhoz, a franciák alkotása meglepően szériaközeli, azaz megvalósítható.

Még az is lehet, hogy a Veyron-utód egyik változatát láthatjuk itt, de ezzel kapcsolatban azért se tudunk még tippelni se, mert még nem ismerjük a Bugatti Vision Gran Turismo-ba álmodott technikát. A hűtőrácson olvasható 16-os szám a hengerekre utal, de hogy van-e hibrid hajtás a fedélzeten – értsd pár száz lóerőt adó villanymotor – azt nem tudjuk.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!