Az Egyesült Államokban már nem Dodge, hanem a korábban csak köztes tagként használt SRT (Street and Racing Technologies) márkanéven dobják piacra a harmadik Viper generációt.

A Pebble Beach Concours dElegance-on leplezik le a Launch Edition-t, azt a limitált szériát, amellyel megkezdik a piaci bevezetést. Ennél az immár hagyományosnak mondható, hiszen az eddigi két Viper kupénál 1996-ban és 2006-ban használt kék alapfényezés, fehér versenycsíkok színkombinációt használják. Hogy teljesen legyen a hatás, egyedi, ötküllős könnyűfém felniket is készítettek.

Az utastérben kontrasztos varrással feldobott fekete bőrkárpit borítja a műszerfalat, a sportüléseket, az ajtókárpitot, kormánykereket, váltógombot és kézifékkart. Természetesen számozott plakettet is elhelyeznek az SRT Viper GTS Launch Edition belsejében, igaz, azt nem árulták el, hány példányra lesz limitálva a sorozat. A motorhoz-erőátvitelhez nem nyúlnak, de nem valószínű, hogy sokan panaszkodnának az immár 640 lóerő/813 Nm teljesítményű, 8,4 literes lökettérfogatú szívó V10-esre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!