Egy fiatal, alig egy éves jogosítvánnyal rendelkező kínai úriember a nanjingi repülőtérre vezető autópályán haladt Mitsubishi Lancer típusú autójával, amikor ismeretlen ok miatt áttért a lebetonozott elválasztósávon keresztül az út szembejövő oldalára, ahol egy – szintén ismeretlen ok miatt a belső sávon álló – Rolls-Royce Phantom elejének ütközött. Szerencsére senki nem sérült meg súlyosan a balesetben.

A vétkes sofőr rendelkezett ugyan kötelező felelősségbiztosítással, de az csak félmillió jüan (kb. 17,5 millió forint) értékig fizeti a javítási számlákat, márpedig a viszonylag kis sérülés ellenére is az alumínium karosszériás Rolls-Royce Phantom javítási számlája 800 000 jüan (kb. 28 millió forint). A fennmaradó, durván tízmillió forintnyi összeget saját zsebből kellene kifizetnie – ami eltarthat egy darabig azt figyelembe véve, hogy a havi fizetése 2000 jüan, azaz 70 000 forint. A Rolls-Royce tulajdonosa, egy autóbérbeadással foglalkozó cég a megoldásra törekszik, de minden bizonnyal az lesz az ügy vége, hogy a fiatalember egész életére eladósodik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!