Az Esztergomi Rendőrkapitányság a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve egy balesetmegelőzési kampány részeként ötletes videóban hívja fel a biciklisek és autósok figyelmét az egymásra való odafigyelésre és a közlekedési szabályok betartására. A kedves videón két gyerek indul útnak biciklivel, egyikőjük minden szituációban fittyet hány a biciklisekre vonatkozó szabályoknak. Ekkor jönnek a képbe a Tatabányai Mustangs amerikai focicsapat markos legényei, akik szó szerint helyre teszik a bringást. A videó utolsó szituációjában azonban egy autós is figyelmetlenül közlekedik, ám a focista fiúk megelőzik a balesetet.
Néveri Péter Edvárdné, főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó, esztergomi iskolarendőr is a videó ötletgazdái közt volt. A főhadnagy a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a videó elsősorban a a kerékpárosok figyelmét szeretné felhívni a szabálykövető közlekedésre. A videóban a három legtöbbször előforduló balesetveszélyes szituációt jelenítették meg. A rendőrnő hozzátette, hogy az iskolakezdés kapcsán is fontos a videó üzenete, nem véletlenül gyerekek szerepelnek a videóban. Ebben az időszakban reggelente és délutánonként több gyerek közlekedik az utakon biciklivel, így külön figyelni kell egymásra. Mint hozzátette, Esztergom útjain szerencsére kevés a biciklis baleset, köszönhetően az autósok szabálykövető magatartásának is.
A megyei rendőrség balesetmegelőzési kampányán belül a rendőrök legutóbb a kisbéri biciklis gyerekeket is ellenőrizték és jó tanácsokkal is ellátták őket.

Közlekedj mindig biztonságosan!

Közlekedj biztonságosan!Az Esztergomi Rendőrkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten fontosnak tartja a fokozott szabálykövetésre való figyelemfelhívást. Ennek elősegítésére készítette az alábbi balesetmegelőzési témájú kisfilmet annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen!

Közzétette: Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – 2019. szeptember 5., csütörtök