A Honda Brio nevű mini kifejezetten a fejlődő országoknak készül, és az ottani igényeknek megfelelően készítettek már belőle lépcsős hátú változatot Amaze néven, most pedig az egyterű változat érkezik.

Első körben Indonéziában dobják majd piacra az autót, az ottani forgalmazó közölte az első vázlatokat az LMPV elnevezésű változatról – a betűszó mögött a Low Multi-Purpose Vehicle szavak rejtőznek. Nem igazán tiszta, mit takar az Alacsony Többcélú Jármű név, hiszen az új típust mutató ábrán már „nagy magasságról” van szó. A Brio és Amaze-tól eltérően az egyterű már 1,5 literes négyhengeres benzinmotort kap.

Az egyterű bejelentésével egy időben egyébként felfrissítették a Brio-t is. Nem nyúltak a műszaki részhez, és a kocsi karosszériája is javarészt változatlan. Fontos változás, hogy a megszabadultak a korábbi, egyszerű üveg csomagtér-fedéltől, amelynek a helyét egy fém-üveg darab vette át – fontos változás, hogy immár hátsó ablaktörlő is található rajta.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!