Nem a Genfi Autószalonon, hanem a most megrendezésre kerülő barcelonai mobiltelefon-kiállításon leplezi le a Ford a felfrissített megjelenésű és technikájú Kuga szabadidő-autóját, utóbbi, mármint a Sync 3-as fejegység az oka annak, hogy az autós seregszemlét megelőzően tartják az európai premiert.

A forma átalakítása ahhoz igazodik, amit korábban az észak-amerikai változat megújulása alkalmával megismertünk, egyedül az első lökhárító alján változtattak egy keveset azzal, hogy nem egy ezüst rúd köti össze a két szélső részt, hanem keretbe foglalják az alsó légbeömlőt – az első fényképeken feketére fényezett darabot látunk, de biztos lesz majd ezüst betétes változat is. Egy új karosszériaszín (Copper Pulse) van, a felnik (17, 18 és 19 col átmérővel) dizájnját lecserélték.

A korábbinál nagyobb, 8 colos képátlójú a Sync 3-as fejegység érintőképernyője, amelyet nem csak böködéssel, de oldalra húzással és két ujjas mozdulatokkal is lehet vezérelni, és okostelefon-tükrözést is nyújt. Kevesebb a kapcsoló a középkonzolon, kézifék helyett elektronikus rögzítőfék van, felár ellenében fűtött kormánykereket is adnak.

A motorkínálatban a 2,0 literes dízel változatlanul 150 vagy 180 lóerővel kérhető, előbbinél feláras, utóbbinál széria az összkerékhajtás. Új az 1,5 literes alap-dízel 120 lóerővel és elsőkerékhajtással, ennek 4,4 l/100 km a szabványos átlagfogyasztása. A benzinmotornál az 1,5 literes négyhengeres turbóra váltottak, a 120 és 150 lóerős változatok elsőkerékhajtással, a 182 lóerős összkerékhajtással jön. A felfrissített Ford Kuga csak a negyedik negyedévben kerül majd a kereskedésekbe.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!