A nyolcvanas években Fittipaldi volt a Schumacher, az a versenyző, akinek a nevét mindenki ismerte és emlegette. A 70 éves kétszeres F1 világbajnok most nem egyszerűen egy szuperautóhoz adta a nevét, hanem rögtön autóversenyző-képzést is kapnak a vásárlók a kulcsok mellé.

A Pininfarina tervezte a Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo nevű gépet, amely a nevéhez illő módon a virtuális valóságban is kipróbálható, a fizikai megvalósításban a német HWA segített. Hans Werner Aufrecht azt követően alapította meg saját vállalkozását, hogy a korábbit, az AMG-t eladta a Mercedesnek. Természetesen a teherhordó váz és a karosszéria is karbonból készül, az FIA törésteszt-előírásait teljesíti. Kifejezetten ehhez az autóhoz fejlesztették ki a 4,8 literes lökettérfogatú V8-as szívómotort, amelynek 600 LE a csúcsteljesítménye, és 9000/perc a leszabályozási fordulata.

Minimális darabszámban tervezik majd a Fittipaldi EF7 gyártását, a vásárló nem csak a karosszéria színét választhatja meg, de ő mondja meg, Emerson Fittipaldi hol szignálja az autót. Az átadást követően a kétszeres F1 világbajnok először is felméri az ügyfél vezetési tudását, majd kidolgoz egy olyan programot, hogyan tökéletesítse versenyautó-vezetési képességeit. A jövőbeli tervekben szerepel egy, közúti közlekedésre alkalmas EF7 elkészítése is, annak a megjelenése is eltérő lesz, hiszen lámpáknak is helyet kell majd szorítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!