A mai napon aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely a megfelelő hivatalok jóváhagyását követően a Saab márka kínai kézbe kerülését fogja eredményezni. A Spyker autógyár körüli befektetőcsoport minden igyekezete ellenére nem tudta megmenteni a Saab gyárat, ezért a részvények 100 százalékát eladják a kínai befektetőknek, a Pang Da és a Youngman cégeknek.

Legutóbb még pont e miatt kezdeményezték a csődbiztos visszahívását, azonban egyszerűen nem találtak olyan befektetőt, akinek a segítségével saját irányítás mellett meg tudták volna oldani a Saab továbbvitelét, és annak bezárása helyett a további működés fenntartása mellett döntöttek.

A mostani tulajdonosok meg vannak győződve arról, hogy a kínai befektetők hosszú távon gondolkodnak a Saab-bal kapcsolatban, és egészen biztosan lesz egy-két olyan záradék a végleges szerződésben, ami alapján a svédországi gyártás is megmarad majd. A Spyker által korábban hatáskör-túllépéssel vádolt csődbiztos pedig úgy tűnik, jól végezte a munkáját és előre látta a cég helyzetét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!