Az olasz IED-nél folyó formatervező-képzést támogatja a Hyundai, az idei évben végző hallgatók közösen készítették el a Kite nevű járművet, amely az autók és a jetski-k kereszteződéséből született. A 15 alkotó célja egy olyan örömautó megalkotása volt, amellyel nem ér véget a kaland ha elhagyjuk az aszfaltot, vagy épp a szárazföldet.

Nem részletezték a technikát azon kívül, hogy négy darab, a kerekekbe épített villanymotor gondoskodik az előrehaladásról, és a karosszéria 3745 mm hosszú és 1455 mm magas. Nem tudjuk, hogy vízen hogyan jut előre a szerkezet, ezzel kapcsolatban annyit írnak, hogy elektromos hajtású vízsugár hajtja ilyenkor a Kite-ról leszerelhető jetski-t. Műszerfal nincs, a vezető a kormány közepébe helyezett okostelefonjáról tájékozódhat.

A Hyundai azt is közölte, hogy az előző IED-vel való együttműködés során készített PassoCorto nevű tanulmány egyik alkotója, Marco Gianotti jelenleg a cég európai formatervező központjában dolgozik, tehát a Kite alkotóinak is adott a lehetőség a karrierjük elindításához.