Giacomo Colombo 3,0 literes V12-es motorja köré épült a Ferrari 250-es sorozat, amelyet hatvan évvel ezelőtt mutatott be a maranellói gyár. Ebből az alkalomból a gyári múzeumban két különleges példányt csodálhatnak meg a látogatók.

A gyár gyűjteményéből azt a Ferrari 250 GT Berlinetta SWB autót választották ki, amellyel Sir Stirling Moss 1961-ben négy versenyt (Silverstone, Brands Hatch, Goodwood és Nassau) is megnyert. A kék-fehér fényezésű autó felújításával nemrég végzett a Ferrari Classiche gyári műhely.

A másik autó a Breadvan, azaz kenyeres autó névvel futó, egyedi karosszériás 250 SWB. Ezt Volpi di Misurata grófja rendelte meg a Piero Drogo és Giotto Bizzarini párostól, a célja pedig az volt, hogy versenyképes maradjon a sokkal drágább, gyári 250 GTO-nak. Enzo Ferrari épp utóbbi miatt hallani se akart a különleges, áramvonalas karosszériával szerelt autóról, amelyről a cég csak 2010-ben állította ki a Ferrari Authenticity Certification igazolást, amellyel elismerték az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!