Amíg Európában csak közúton haladva sikerült lefényképezni a BMW X1-es plug-in hibrid változatát, Kínában egy parkolóházban, az elektromos hálózatra csatlakoztatva találkoztak az autóval, a minimális álca majd a Pekingi Autószalonon tűnik el.

Muszáj megjegyezni, hogy mi ebben a formában nem kapjuk meg ezt a típust, mivel Kínában a nálunk megvásárolhatóhoz képest 110 mm-rel hosszabb tengelytávolsággal (a második sor javára megy a bővítés) gyártják a szabadidő-autót, ezen kívül látványosabb LED-es hátsó lámpákat is kap a karosszéria – Európában ez utóbbi már most is elérhető.

A hibrid hajtás az utolsó csavarig megegyezik azzal, amelyet a 2-es sorozat kapcsán már bejelentettek, tehát az első kerekeket egy 136 lóerős 1,5 literes háromhengeres turbómotor hajtja, a hátsókat pedig egy 88 lóerős villanymotor, a rendszerteljesítmény 224 lóerő. A BMW X1 PHEV európai változata várhatóan ősszel, a Párizsi Autószalonon debütál majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!