A közlekedésben az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a közlekedőnek alkalmazkodni kell. Esőben jobban megcsúsznak a kerekek, megnő a féktávolság, esetenként a nagyobb vízfelületen a vízen csúszás veszélye fenyeget. Ha a hőmérséklet 0 C fok és mínusz tartományba süllyed, akkor számítani kell arra, hogy a vizes-nedves útfelület lefagy. Ez még jobban növeli a csúszásveszélyt és a jeges-havas úton a menetstabilitás is megváltozik, valamint ebben az időszakban a látási viszonyok is romlanak.

A gépjárműveket – főleg hosszabb autóút előtt – ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Sokan csupán az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, holott az őszi – téli közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

Fentiekre figyelemmel lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét – és természetesen saját magát – a megváltozó körülményekre.

A Közlekedésbiztonsági és Oktatási Park munkatársai – a rendelkezésre álló kapacitás függvényében – 08.00-17.00 óráig fogadják az autósokat, és az alábbi szolgáltatásokat, programokat vehetik igénybe díjtalanul.

 A mobil műszaki állomáson fékhatás mérés, lengéscsillapító mérés, fényszóró beállítás, illetve a műszaki állomáson káros emisszió kibocsátásmérést végeznek.

 A rántópados vezetéstechnikai pályán extrém időjárási körülményeket imitálnak, és speciális rövidített időtartamú, folyamatos vezetéstechnikai tréningeket tartanak.
 
A rendezvény színvonalát emeli, a meghívott piacvezető autógumi forgalmazók bemutatója, mely során kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak.