Február közepén nyílt meg egy víznyelő a Corvette Múzeum egyik csarnoka alatt, amelyben 8 Corvette tűnt el. A rakás tetején lévő példányokat gyorsan kimentették, de az utolsó darabbal – a 2001-es Chevrolet Corvette Mellett Hammer Z06-os – már megszenvedtek  munkások, mivel rengeteg földet kellett kiszedniük a lyukból, mire hozzáfértek.

Autónak már nem lehet nevezni, amit a daru kiemelt a lyukból, valószínűleg nem is fognak majd bele a restaurálásába. Márciusban már megírtuk, hogy több szervezet – köztük a General Motors – segíti majd a sérült autók helyreállítását, de idő közben már módosult a szándék. Először is a sérült állapotukban állítják ki az autókat a Múzeumban, ahol a látogatók megnézhetik, hogyan viselték el a föld alatt töltött heteket-hónapokat. Egészen a Corvette Múzeum augusztus 27-30 között megrendezésre kerülő 20 éves születésnapi rendezvényéig megtekinthetőek lesznek a roncsok.

Ezek után, talán 2015 második felében, várhatóan csak a kevéssé sérült autókat javítják meg, azokat is csak annyira, hogy azok biztonságosan használhatóak legyenek, a külsérelmi nyomokat nem tüntetik majd el. A víznyelő megnyílása és az autók elsüllyedése immár része az autók történetének, ráadásul meghatározó, egyre többen vélekednek úgy, hogy hiba lenne ezek eltüntetése. Arról nem is beszélve, hogy az itt látható példánynak például nincs egy, épen maradt alkatrésze sem, amelyet felhasználva újjá lehetne építeni a kocsit. Most, hogy kimentették az autókat a lyukból, építkezési vállalkozások és geológusok segítségével vizsgálják meg a Múzeum munkatársai, hogyan lehet helyreállítani a Skydome-ot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!