Két hétig a BKV teszteli a NABI Siriust Két hétig a BKV teszteli a NABI Siriust

A NABI cég kifejezetten a magyar és az európai piac számára fejlesztette a Sirius elnevezésű városi autóbuszát, amely mostanáig már több vidéki nagyvárosban vendégszerepelt, most pedig két hétig Budapesten lehet rajta utazni.

A BKV Zrt.-nél két hétig teljesít szolgálatot a prototípus, előbb az 5-ös autóbusz vonalán (Pasaréti tér – Rákospalota, Kossuth utca), majd a 178-as járat viszonylatában (Naphegy tér – Stadionok, Ifjúság útja). A Sirius országos bemutatkozó körútjával párhuzamosan a vállalat a Kapos Volánnak fejleszti a típuscsalád elővárosi, helyközi és regionális közlekedési vonalakra szánt következő tagját is, amely 2011 nyarán mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Rámpa segíti a kerekeszékesek közlekedését a második ajtónál Rámpa segíti a kerekeszékesek közlekedését a második ajtónál

A NABI a budapesti tesztüzem kapcsán játékra invitálja az utasokat, autóbusz-rajongókat, „Legyen ön is NABI-paparazzi” címmel. A játékos kedvűeknek fényképfelvételen kell megörökíteniük a NABI Sirius autóbuszt a főváros útjain, majd a képet feltölteni a NABI facebook oldalára. A legjobb képek feltöltői exkluzív gyárlátogatáson vehetnek részt a NABI budapesti üzemében március elején. A NABI Sirius autóbusz tesztjének menetrendje ezen a linken érhető el.