Az autógyárak egzotikus helyeken szokták próbálgatni a prototípusokat, leginkább azért, hogy megvizsgálják, hogyan viselkednek azok extrém időjárási körülmények között. Azonban Réunion szigete nem tartozik ezek közé, így rejtély, miért vitte ide tesztelni újdonságát a PSA.

A teljes álcázás miatt nagyon sokat nem árul el az új mini a cégleges formájáról, de mintha a jelenleginél is gömbölyűbb lenne a mintás fólia alatt rejtőző karosszéria. Ez egyben arra is utal, hogy a hármasikrek közül épp a Citroën-féle változatot látjuk a december 2-án készült képeken.

Valószínűleg azért választották ezt az egzotikus kis szigetet, mert épp az a tesztkör volt soron, amikor a mérnökök már nem önmagában vizsgálják az autó tudását, hanem összehasonlítják azt az alkalomra kibérelt konkurensekkel – Ford Ka-t például napi 9 euróért béreltek az autón olvasható reklám szerint. Réunion szigete csúcsidőn kívül ideális az ilyesmire, hiszen olcsón adják a bérautókat, és egész tűrhető még az időjárás. Jövőre várható a Citroën C1/Peugeot 107/Toyota Aygo-utód leleplezése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!