Egy modellváltást már megért úgy, hogy ránézésre alig változott a Mini, és a soron következő esetben is valami hasonló fog történni. Annyi változás azonban látszik az erősen álcázott karosszérián, hogy az orr íveltebb lesz a mostaninál.

A stílus alapjában véve marad, igazából a lámpák formájával variálnak egy keveset, a nagyobb hátsó lámpák belelógnak a csomagtérfedélbe. A legnagyobb újdonság, hogy immár a normál Mini-hez is elérhető lesz a Clubman-ről ismert oldalsó szükségajtó, ráadásul mindkét oldalon, ugyanis máshol vezetik a tank-betöltő csövet. Műszakilag nem várható nagy változás, a mostani erőforrásokkal folytatja tovább az autó, az 1,6 literes benzines mellett az 1,6 és a 2,0 literes dízel lesz elérhető.

Londonban sikerült lefényképezni a Rocketman nevű tanulmányt, amelyről éppen felvételeket készítettek – a bemutatkozás óta átfényezték a három méteres apróságot, ami arra utal, hogy még nem ért véget az autó pályafutása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!