Nagyobb esélye van annak, hogy az ember megtalálja a tűt a szénakazalban, mint annak, hogy az erdőben kidőlő fa pont az épp arra haladó, a 337 példányban készített Toyota 2000GT veterán sportkocsi egyik példányára esik rá. Márpedig sajnos pontosan ez utóbbi történt most Japánban.

Ritkasága miatt az utóbbi időben robbanásszerűen emelkedett az első japán szuperautónak az ára, egy-egy példányért már millió dollár feletti összeget fizetnek a gyűjtők; ennek ellenére nyugodtan kijelenthetjük, hogy az hétvégén balesetet szenvedett példány elpusztult. A helyreállításhoz újra kell gyártani az egészet – mondjuk a Yamaha még rendelkezik a tervrajzokkal, úgyhogy elméletileg lehetséges ez.

A képeket elnézve tényleg csodás menekülésnek tekinthető, hogy az autó vezetője megúszta könnyű végtagsérülésekkel az egészet. A problémás fa egyébként egy fokozottan védett erdőben állt, ahol nem folytatnak erdőgazdálkodást, ennek megfelelően senki nem tudott arról, hogy a harminc méter magas óriás belülről már elrohadt. Elképesztő balszerencse, hogy pont akkor dőlt ki, amikor a Toyota 2000GT épp az alatta húzódó főútvonalon haladt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!