Sikeresnek ítéli a Škoda, hogy eddig több mint 40 ezer megrendelést kapott a villanymotoros Enyaq iV szabadidő-autó, hamarosan kupé karosszériával bővíti a választékot. Az Enyaq Coupé iV nem csak lendületesen ívelt tetővonalat kapott, de a magasságot megnövelték 1 mm-rel és 4 mm-rel hosszabb lett az új befejezés; a csomagtér 570 literes.

A karosszéria Cw értéke 0,274, ami pontosan 1 század százalékos javulást jelent a kombi változathoz képest, ez az elhanyagolhatónak tűnő eltérés azonban igenis mérhetően javítja a hatótávolságot, a 80-as modell WLTP-hatótávolsága 520-ról 535 km-re nőtt.

Ugyanazokkal a hajtásokkal lesz megvásárolható a Škoda Enyaq Coupé iV, mint a kombi, az alapmodell 62 kWh bruttó, 57 kWh nettó kapacitású akkumulátort és 180 lóerős farmotort kap, választható még 82 kWh bruttó, 77 kWh nettó kapacitású telep, amihez 204 lóerős farmotor jár – ennek 535 km a hatótávolsága. A csúcsmodell a nagyobb akkumulátort kapja 265 lóerő rendszerteljesítményű kétmotoros összkerékhajtással, de erre pár hónapot várni kell majd a piaci bevezetést követően.