Pénteken beszámoltunk az Audi TT RS legerősebb, plus változatáról, amely a márka háza táján hagyományosan a kifutó modelleknél jelenik meg, most meg már itt vannak az első kémfotók az utódról.

Első pillantása ugyan a Svédországban lefotózott autó megegyezik a maival, de ha jobban megnézzük, két fontos eltérés is látszik. Egyfelől a tengelytávolság nagyobb, az első- és a hátsó kerék is kilóg a kerékjárati ívből, másrészt az első szélvédő vastag fekete kerete is arra utal, hogy a lemezruha alatt már az új MQB építőkészletre épülő generációt látjuk. Valamikor 2013-ban várható az autó bemutatkozása, Genfben tanulmányként, Frankfurtban szériaautóként, a sorozatgyártás 2014-ben indul majd Győrben, ha lehet hinni a pletykáknak.

Az új Audi TT esetén a továbbfejlesztett elektronikus differenciálzárat használják majd, a 2,0 literes TFSI teljesítménye 211-ről 260 lóerőre emelkedik, és a 2,0 literes TDI biturbó (220 LE) változata is elérhető lesz majd hozzá.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!