Noha még meg sem érkezett hozzánk, a Fiat máris bemutatta az új Panda második változatát, amely nem az összkerékhajtású változat, hanem a Van nevű teherautó. Ebből rögtön kétfélét is készítettek, a Pop 2 személyes, az Easy 4 személyes. Utóbbi nem lesz elérhető nálunk, hiszen az adózási szabályok miatt nincs értelme a használatának. Arról nem is beszélve, hogy a hátsó ülés mögött elhelyezett rögzített válaszfal miatt nem igazán praktikus a hátsó rész, nem bővíthető a raktér.

A kétszemélyes változatban a három irányból is megközelíthető rakodótér maximális befogadóképessége 1 köbméter, igaz ebben már a padló alatti sok apró rekesz is benne van. Utóbbi is hasznos, hiszen sok apróságot lehet itt úgy elhelyezni, hogy azok ne csúszkáljanak ide-oda.

Növekedett a terhelhetőség az előző generációs Panda Van-hoz képest, alaphelyzetben 500 kg-mal lehet terhelni a kis haszonjárművet, a feláras nagy teherbírású felfüggesztéssel már 780 kg-ot cipelhet a gépkocsi. Két erőforrás közül lehet választani, a benzines az 1,2-es, 69 lóerős négyhengeres, a dízel a 75 lóerős 1,3-as Multijet, utóbbihoz motorleállító is jár. Olaszországban 8850 eurós indulóáron lehet majd megvásárolni a Fiat Panda Van-t.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!