Szabadidő-autós körítést tartalmaz a Kia Picanto minihez mostantól rendelhető X-Line csomag, ami a szokásos műanyagborítások mellett emelt hasmagasságot is jelent – igaz, még a 15 mm-es emeléssel is csak 15,6 centire rugaszkodik el a talajtól a padlólemez.

Ehhez a változathoz rendelhető az 1,0 literes, 100 lóerős turbómotor, ami az eddigi legerősebb Picantóvá teszi a csöppséget, az 1500-4000/perc tartományban rendelkezésre álló 172 Nm-es maximális nyomaték a vezethetőségnek tesz jót. A 100 km/h-s sebességet 10,1 másodperc alatt éri el a T-GDi motorral szerelt Picanto X-Line, a szabványos átlaga a régi (tehát a szeptember 1 előtti módszer szerint) 4,5 l/100 km.

Szintén a Frankfurti Autószalonon érkezik meg Európába a Sorento modellfrissítése, itt a legnagyobb hír az, hogy a 2,2 literes turbódízelhez új fejlesztésű, 8 fokozatú automatikus váltót lehet kérni. Az új váltó automatikusan alkalmazkodik a vezetési stílushoz, az üzemmódválasztó Smart állásában magától dönti el, mikor működik Eco, Comfort vagy Sport program szerint. A szeptember 1 előtti mérési módszer alapján 5,6 l/100 km a 8 fokozatú automatikus váltóval szerelt Kia Sorento átlaga.

A friss megjelenésen kívül újdonság még a GT Line csomag rendelhetősége a nagy méretű szabadidő-autónál, itt az extra légterelők mellett a márka jellegzetességének számító négy LED-ből álló ködlámpákat és pirosra festett féknyergeket is kap az ügyfél a pénzéért. Alapfelszerelésként adják az eddiginél több vezetéstámogató rendszert tartalmazó Drive Wise csomagot a Kia Sorentóhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!